У уторак, 19. фебруара 2019. године, председник општине Бачка Паланка, Бранислав Шушница, потписао је два уговора о преносу средстава по јавном конкурсу вредна 190 милиона динара, које је обезбедила Покрајинска влада преко Управе за капитална улагања Аутономне покрајине Војводине.

Предмет Уговора о преносу средстава по јавном конкурсу за финансирање и суфинансирање пројеката у области развоја спорта је пренос средстава Општини Бачка Паланка за финансирање пројекта „Изградња спортске хале у Деспотову“, у износу 116 милиона динара.

Други уговор који је потписан односи се на област водоснабдевања и заштите вода, а пренета средстава Општини, у износу од 74 милиона динара, служиће за финансирање пројекта „Изградња фекалне канализације са фекалним црпним станицама у насељу Обровац“.

Општина Бачка Паланка је једна од многобројних локалних самоуправа на територији АП Војводине чијим представницима је председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио уговоре. Он је овом приликом истакао да се у Војводини покренуо нови велики инвестициони циклус и да ће се заједно са локалним самоуправама радити на реализацији пројеката.

Извор: Општинска управа општине Бачка Паланка