Интернационални Дан сигурнијег интернета обележава се 6. фебруара у више од 130 држава света.

Ове године Фондација „Тијана Јурић“, која се путем радионица и трибина бави и едукацијом деце и одраслих о безбедној употреби интернета, обележиће овај Дан низом дводневних активности.

5. фебруара од 10 до 17 часова на порталу Фондације „Тијана Јурић“ www.tijana.rs биће организован квиз знања за ученике о исправном понашању и потенцијалним опасностима на интернету. Право учешћа имају сви ученици основних школа са територије Србије. Троје ученика који буду освојили највише бодова биће награђени „smart“ поклонима од стране пријатеља Фондације „Тијана Јурић“-компаније Vip mobile. Паралелно са проглашењем победника Фондација ће објавити тачне одговоре како би сви учесници могли да провере, односно потврде своје знање.

Истог дана, 5. фебруара у 17 часова, биће организована панел дискусија која ће се уживо преносити путем Фејсбук странице Fondacija “Tijana Jurić“. У дискусији ће учествовати шесторо ученика осмих разреда различитих основних школа који ће разговарати о својим искуствима у коришћењу интернета, друштвених мрежа, мобилних апликација, игара, о ризицима и опасностима, и истовремено посаветовати вршњаке како да брину о својој безбедности.Панел дискусију ће водити наш познати глумац Слободан Бода Нинковић.

6. фебруара, у Основној школи „Сечењи Иштван“ у Суботици у 18 часова, биће организована трибина о безбедној употреби интернета намењена родитељима. Трибину ће одржати Игор Јурић, оснивач Фондације „Тијана Јурић“.Родитељи који буду показали висок ниво знања о безбедности на интернету биће награђени вредним наградама.

„Обележавање „Дана сигурнијег интернета“ је прилика да се сви активирамо и позабавимо темом интернета, његових добрих али и мрачних страна које, нажалост, могу да изазову и фаталне последице. Живимо у времену у коме је готово свима јасно да је интернет неопходност и да је врло користан, а исто тако, свесни смо и чињенице да је реч о месту на коме се одвијају разне врсте насиља. Суштина је да будемо едуковани, да знамо да препознамо опасност и да се поставимо тако да проблем не буде већи од нас самих. Све је могуће решити, али кључна ствар јесте-како“, каже Игор Јурић додавши да је решење у континуираној информисаности и едуковању.

Извор: Фондација „Тијана Јурић“