Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas građanima Drvara, opštine sa srpskom većinom u Federaciji BiH, da na Srbiju mogu uvek da računaju i da ništa ne može da bude granica, jer, iako živimo u različitim državama, uvek pripadamo istom, srpskom narodu.

Vučić je, obraćajući se ispred nove fabrike Jumko, ukazao da je Srbija, od poslednjeg puta kada je posetio taj grad  pre pet meseci, prebacila na račun grada 925.000 evra, novac namenjen za vodovod i infrastrukturu.

Srpska firma iz Vranja „Jumko“, koja se bavi proizvodnjom tekstila, danas je u Drvaru svečano otvorila svoj pogon.
„Nadam se da ćete sada malo bolje da živeti, jer imate u porodici još jednu platu. Borićemo se da vam bude još bolje“, rekao je Vučić u razgovoru sa radnicama, od kojih su neke dobile posao prvi put posle više od 20 godina.

Na otvaranju poslovnice Komercijalne banke u Drvaru predsednik Srbije Aleksandar Vučić je , zahvaljujući se kako je rekao na „divnom dočeku“ , okupljnim građanima rekao:
„Došao da vidim da li smo uradili ono što smo obećali. Tu je i fabrika koju otvaramo, a podružnica banke pokazuje da smo rešli da radimo ono što smo rekli pre samo nekoliko meseci.

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravio je danas i u Mrkonjić Gradu

„Ne može niko da mi zabrani da vodim i pomažem srpski narod,“ poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Mrkonjić Gradu nakon razgovora sa zvaničnicima i privrednicima kojima je najavio pomoć i dodao da je Srbija spremna da pomogne i druge narode.

„Mi ništa ilegalno ne radimo. Javio sam se i Miloradu Dodiku i svim bosansko-hercegovačkim organima da dolazim na teritoriju BiH i ništa ne krijem i ni od koga se ne krijem. Ništa nelegalno i nelegitimno ne radimo i niko ne može da mi zabrani da vodim srpski narod i da pomažemo srpski narod“, poručio je Vučić.

izvor: TANJUG 

 

 

foto: RTV BAP