Председник Србије Александар Вучић поручио је данас грађанима Дрвара, општине са српском већином у Федерацији БиХ, да на Србију могу увек да рачунају и да ништа не може да буде граница, јер, иако живимо у различитим државама, увек припадамо истом, српском народу.

Вучић је, обраћајући се испред нове фабрике Јумко, указао да је Србија, од последњег пута када је посетио тај град  пре пет месеци, пребацила на рачун града 925.000 евра, новац намењен за водовод и инфраструктуру.

Српска фирма из Врања “Јумко”, која се бави производњом текстила, данас је у Дрвару свечано отворила свој погон.
“Надам се да ћете сада мало боље да живети, јер имате у породици још једну плату. Борићемо се да вам буде још боље”, рекао је Вучић у разговору са радницама, од којих су неке добиле посао први пут после више од 20 година.

На отварању пословнице Kомерцијалне банке у Дрвару председник Србије Александар Вучић је , захваљујући се како је рекао на „дивном дочеку“ , окупљним грађанима рекао:
“Дошао да видим да ли смо урадили оно што смо обећали. Ту је и фабрика коју отварамо, а подружница банке показује да смо решли да радимо оно што смо рекли пре само неколико месеци.

 Председник Србије Александар Вучић боравио је данас и у Мркоњић Граду

“Не може нико да ми забрани да водим и помажем српски народ,” поручио је данас председник Србије Александар Вучић у Мркоњић Граду након разговора са званичницима и привредницима којима је најавио помоћ и додао да је Србија спремна да помогне и друге народе.

“Ми ништа илегално не радимо. Јавио сам се и Милораду Додику и свим босанско-херцеговачким органима да долазим на територију БиХ и ништа не кријем и ни од кога се не кријем. Ништа нелегално и нелегитимно не радимо и нико не може да ми забрани да водим српски народ и да помажемо српски народ”, поручио је Вучић.

извор: ТАНЈУГ 

 

 

фото: РТВ БАП