Povodom Svetskog dana zdravlja, u Domu zdravlja „Dr Mladen Stojanović „ u petak 7.aprila, od 10 do 14 časova biće održan Bazar zdravlja pod sloganom „Zdravlje za sve”. Bazar će biti prilika da veliki broj vodećih
farmaceutskih kuća poput Galenike, Hemofarma, Alkaloida I Krke ali i lokalnih predstavnika iz ove branše predstave svoje proizvode i daruju posetioce.

Gradjani koji tog dana posete Bazar biće u prilici da provere i neke zdravstvene parametre jer će biti organizovano merenje krvnog pritiska, holesterola i šećera u krvi, merenje očnog pritiska i suvoće oka kao i merenje vitaminsko-mineralnog statusa. Pored toga , na postavljenim štandovima , u neposrednom kontaktu sa lekarima specijalistima moći će da obave konsultacije i dobiju odgovore iz oblasti zdravstva. Predvidjeno je i nekoliko predavanja koja će biti održana u biblioteci Doma zdravlja, na prvom spratu .

Od 11 časova predavanje “Gojaznost, bolest savremenog doba”održaće dr Goran Latković, specijalista interne medicine.

Od 11.45 dr Jagoda Ševo, dermatovenerolog,govoriće na temu”Sunce je prijatelj koga se treba čuvati “ a od 12.3o dr Sradjana Krstonošić , specijalista psihijatrije imaće izlaganje o depresiji.