Foto: Ilustracija

Meteorolozi najavljuju povremene pljuskove, zbog kojih će kolovozi biti mestimično mokri i danas, pa je neophoda oprezna vožnja, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.

Kraj sezone odmora i početak školeske godine utiče na intenzitet saobraćaja koji je poslednjih dana pojačan na gotovo svim putnim pravcima.

Usporena vožnja očekuje vozače na deonicama gde se izvode radovi.

Prema informacijama Uprave saobraćajne policije, teretna vozila na graničnom prelazu Batrovci na izlasku iz zemlje zadržavaju se sedam sati.

Teretnjaci na Kelebiji čekaju dva sata, a na Horgošu sat i po.

Od Gradine formirana kolona vozila u dužini dva kilometra, smer od Niša

Na auto-putu E-80, u smeru od Niša ka graničnom prelazu Gradina, zbog zadržavanja teretnih motornih vozila u zaustavnoj saobraćajnoj traci, formirana je jutros kolona vozila od graničnog prelaza Gradina u dužini od dva kilometra, saopštilo je JP „Putevi Srbije“.

Otežano je uključenje i isključenje na petlji Dimitrovgrad istok.

Mole se učesnici u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Radovi na deonicama nekih putnih pravaca

Na auto-putu E-75, petlja Bežanijska kosa – petlja Konjarnik, u oba smera radovi na demarkaciji horizontalnih oznaka od 9 do 14 časova, saopštilo je JP „Putevi Srbije“.

U zoni radova biće zauzeta zaustavna saobraćajna traka.

Radovi se izvode u pokretu, naizmenično u levoj i desnoj kolovoznoj traci i biće obeleženi adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Auto-put E-75, Obilaznica oko Beograda, u zoni ispred tunela Straževica, u smeru ka petlji Avala, radovi na postavljanju zaštitne ograde do 15 časova.

Tokom izvođenja radova, za saobraćaj će biti zatvorena vozna saobraćajna traka, u dužini od 1.200 m, dok će se saobraćaj odvijati preticajnom saobraćajnom trakom.

Auto-put E-75, petlja Trupale – petlja Niš Jug, u toku su radovi na rehabilitaciji propusta do 30. septembra.

Za saobraćaj zatvorena zaustavna, a saobraćaj se odvija voznom i preticajnom trakom, u smeru ka Nišu na deonici od km 433+135 do km 434+170, u smeru ka Beogradu na deonici od km 435+100 do km 434+075.

Lučani – Lis, smer ka Guči, radovi na izmeštanju telekomunikacionih kablova od danas do 1. septembra u toku svetlog dela dana.

U zoni radova u dužini od 50 metara saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila i biće ručno regulisan.

Auto-put E-70, petlja Ruma – petlja Pećinci, u oba smera, radovi na zameni zaštitne sigurnosne ograde do 31. avgusta tokom svetlog dela dana. Shodno dinamici izvođenja radova, za saobraćaj će biti zauzete preticajna ili zaustavna saobraćajna traka.

Prema informacijama Uprave granične policije u 7.30 časova:

– na graničnom prelazu Horgoš, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 90 minuta,

– na graničnom prelazu Kelebija, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 120 minuta,

– na graničnom prelazu Batrovci, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 420 minuta,

– na graničnom prelazu Gradina, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 120 minuta.

 

Izvor: RTV