Stare tegle mogu biti odličan materijal za razne kreativne projekte. Evo nekoliko ideja o tome kako ih možete iskoristiti:

1. **Vaze za cveće**: Stare tegle se lako mogu pretvoriti u šarmantne vaze za cveće. Očistite tegle, dodajte malo zemlje i omiljenih cvetova ili biljaka kako biste stvorili divan dekorativni dodatak za svoj dom.

2. **Svećnjaci**: Postavite sveću unutar tegle, dodajte pesak ili šljunak oko nje i dobijate rustički svećnjak. Možete dodati špagu ili traku oko vrata tegle za dodatni šarm.

3. **Organizatori**: Koristite tegle za organizaciju manjih predmeta kao što su olovke, četkice za šminku, dugmići ili sitni pribor za rad.

4. **Pretvaranje u tegle za čuvanje hrane**: Očistite tegle temeljno i koristite ih kao tegle za čuvanje suvih namirnica kao što su testenina, pirinač, orašasti plodovi ili začini.

5. **Mini bašte**: Napravite male unutrašnje bašte tako što ćete posaditi sitne biljke u tegle. Ovo je posebno sjajno za začinske biljke ili klijanje povrća.

6. **Označivači staza**: Okrenite tegle naopačke i zabijte ih u zemlju kako biste stvorili zabavne označivače staza u bašti. Možete ih ofarbati u razne boje i dodati natpise.

7. **Činije za posluživanje**: Veće tegle mogu poslužiti kao originalne činije za posluživanje hrane, grickalica ili voća na zabavama ili piknicima.

8. **Saksije za biljke**: Ako ste vični ručnim radovima, možete stvoriti saksije od starih tegli tako da ih obložite lepim dezenima ili bojama.

9. **Lampice od tegli**: Stavite lančiće malih LED lampica unutar tegli i stvorite čarobnu atmosferu. Možete ih koristiti za dekoraciju terase, balkona ili enterijera.

10. **Slani i šećerni pilinzi**: Koristite manje tegle za pravljenje prirodnih pilinga za telo tako što ćete kombinovati morsku so ili šećer sa biljnim uljima i esencijalnim uljima.

Ovo su samo neke od mnogih mogućnosti kreativnog korišćenja starih tegli. Razmislite o svojim veštinama i interesovanjima i prilagodite ideje prema tome. Važno je da reciklirate i kreativno iskoristite predmete kako biste doprineli održivosti i stvarali unikatne komade.