Јуче је у просторијама Црвеног крста Бачка Паланка одржана редовна акција добровољног давања крви на којој је крв дало 157 добровољних даваоца, а међу њима је било 12 нових даваоца који су први пут дали крв. С обзиром да је летњи период време када су залихе крви на ниском нивоу, наши суграђани су још једном показали хуманост на делу и оправдали статус наше општине као најхуманије средине на пољу добровољног давалаштва. У просторијама Црвеног крста сваког месеца спроводи се једна целодневна акција добровољног давања крви како би и сви даваоци који су запослени а желе да дају крв то учинили пре или након радног времена. Давалац крви може бити свака здрава, одрасла особа старости од 18 до 65 година код које се лекарским прегледом и провером крвне слике, односно нивоа хемоглобина, утврди да давање крви неће угрозити ни њу, нити особу којој би се та крв применила. Сечекција давалаца се врши према установљеним, искључиво медицинским, критеријумима за привремено одлагање давања крви или трајно одбијање због неподобности за давање крви, било да би давање крви могло да угрози потенцијалног даваоца или примаоца. По једној акцији буде око 10 одсто одбијених даваоца код којих се утврди неки здравствени проблем или људи са већ постојећим обољењем код којих давање крви може да погорша њихово здравље. 

Наредне акције добровољног давања крви биће 22.јула у Обровцу од 8 до 10 часова и у Товаришеву у периоду од 10,30 до 12 часова. 24. јула акције ће бити организоване у Пивницама од 8 до 10 часова и у Деспотову од 10,30 до 12 часова.  

Крв је једини лек који нема замену и не може се добити вештачким путем. Зато пробудимо хуманост у себи, јер највећа радост је у давању. А када дамо крв радост је двострука, чинимо себе радосним а тим чином поклањамо неком живот.