foto: pixabay

U maloprodajnim trgovinskim lancima u Srbiji od danas po nižim cenama može da se kupi 20 osnovnih proizvoda za ishranu, higijenu i kućnu hemiju.

Кupci će, kako je nedavno najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ove proizvode moći da nađu pod oznakom „Bolja cena“ .

Na policama će se po nižim cenama između ostalog naći pileći parizer čija je redovna cena 399 dinara, a od danas će koštati 259,99 dinara, jogurt će umesto 164,9 dinara koštati 139,9, deterdžent za posuđe umesto 126 dinara, 69,9 dinara… Cene su  niže od 15 do 140 dinara u zavisnosti od proizvoda.

– U 20 kategorija proizvoda od 13. septembra pa sve do 31. decembra 2023. godine imaćemo konstantnu akciju. Trgovci će se u značajnoj meri odreći svojih marži, neki od njih će poslovati sa nula odsto zarade, a na nekim artiklima kako bi ih učinili dodatno povoljnim za građane, poslovaće i sa negativnom maržom. Tako će motivisati i proizvođače da se značajno uključe i podrže akciju- izjavio je ministar trgogine Tomislav Momirović, pojašnjavajući kako je zamišljena akcija “Bolja cena”.