Na sceni „Jovan Đorđević“ Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu večeras je u prisustvu pokrajinskog sekretara za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragane Milošević, gala koncertom svečano otvorena 163. sezona našeg najstarijeg nacionalnog teatra.

Tim povodom  Miloševićeva je istakla da Srpsko narodno pozorište iz godine u godinu, iz sezone u sezonu, prevazilazi sopstvene kriterijume, odnosno standarde umetničkog kvaliteta i da se isto očekuje i od 163. sezone, koja je večeras najavljena gala koncertom, već sutra biće održana i premijera drame, a krajem ovog meseca i premijera baleta „Кopelija“.

„Pokrajinska vlada je preko Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, kao osnivača, usvojila program i plan rada našeg najstarijeg nacionalnog teatra i sudeći po tom programu ova sezona biće veoma sadržajna i bogata“, naglasila je Miloševićeva i dodala da je zahvaljujući brojnim investicionim ulaganjima u prethodnim godinama pojačan kvalitet scene.

Ona je podsetila da je do sada je uloženo nepunih četiri miliona evra u opremanje, tehniku, rasvetu, ozvučenje, klimatizacioni sistem, u obnovu fasade, kao i u popravku rotacione bine na sceni „Jovan Đorđević“, koja dugo vremena nije bila u funkciji.

Dragana Milošević je istakla i da će do kraja ove godine biti završeno ozvučenje na maloj sceni, kao i rekonstrukcija ulazne nadstrešnice.

Gala koncertu prisustvovali su i Dejan Savić savetnik predsednika Republike Srbije i v.d.upravnika Srpskog narodnog pozorišta Zoran Đerić.

Izvor i foto: pres biro AP Vojvodine