Фото: Лилит Андрић

На трећем по реду Паланачком Дунав фесту, који се одржавао од 22. до 24. августа наступила су бројна музичка имена. Спајањем снага два алтернативна фестивала из Бачке Паланке – Паланачког Дунав феста и Фестивала еколошког позоришта за децу и младе дошло је до фузије различитих музичких жанрова, а све у циљу промоције рокенрол културе и субкутуре. Уједињени ове године, бачкопаланчанима приредили су три дана најјачег музичког програма предвођеног великим уметником, Николом Пејаковићем Кољом.

Фото: Лилит Андрић

Прво вече обележио је наступ двојца Грамофонџије који је становницима Бачке Паланке посебно близак и драг јер је певачица Милана Поповић из овог града. Њиховом наступу претходио је ДЈ сет Уроша Деака, да би ђускање до раних јутарњих сати уз сјајне ритмове довели Грамофонџије,  Cheeka & BaloO  и за крај Miles High.

У петак, 23. августа, наступале су младе снаге, бендови од којих се много очекује у будућности, заједно са сада већ доказаним и веома популарним двојцом из Ниша, Стерео Бананом. Тачно у 22 часа на бини је засвирао бенд који у последње време привлачи доста пажње и позитивних коментара, Буч Кесиди. Да су кренули правим путем показао је и завидан број публике који су заједно са њима певали све песме. Након њих, још један млад и врло перспективан бенд забавио је публику својим песмама, а то је бенд Љубичице. Позитивна енергија кружила је на платоу испред хале Тиквара, а публика је са нестрпљењем очекивала наступ љубимаца, састава Стерео Банана. Ови момци наступили су и прошле године у Бачкој Паланци, њихов наступ тада запамћен је као један од најбољих те је публика пожелела поново да их чује. За крај ове вечери, свој наступ на задовољство публике имао је Марко Веселиновић познатији под именом Кик Конг.

Фото: Лилит Андрић

Фото: Лилит Андрић

Трече вече било је посластица за све љубитеље блуза, рокенрола и панк рока. Звезда ове ноћи био је Никола Пејаковић Коља који је публици представио свој албум “4 прста”.  Коља је још једном показао да је с разлогом омиљен међу публиком, а сјајна екипа која га је пратила промовишући албум на концертима, ове вечери последњи пут наступила је у овом саставу. Коља је најавио нови албум, али и нове музичке саборце који ће се појавити заједно са њим 2. децембра ове године на концерту у београдској Американи. Његовом концерту претходио је наступ младог нишког бенда Мајдан који је победом на конкурсу добио прилику да отвори треће вече Паланачког Дунав феста.

Фото: Лилит Андрић

А након Коље, свима добро познати шумадијски Рамонси, Човек без слуха, у наредних сат времена пружили су, очекивано, сјајну свирку. Иако су на сцени већ четврт века, ово је био њихов први наступ у Бачкој Паланци.  Вече доброг звука наставили су бендови По кратком поступку и Кени није мртав, који је победник прошлогодишњег такмичења младих бендова на ПДФ-у. Добар провод потрајао је до раних јутарњих часова, а организатори Паланачког Дунав феста и Фестивала еколошког позоришта за децу и младе сложили су се да су оба фестивала уписала још једно успешно издање фестивала.

Фото: Лилит Андрић