Festival bluz, džez i rok muzike koji je pre 15 godina počeo da se održava u našem gradu na inicijativu bačkopalanačke rok legende i glavnog osnivača ovog festvala  pokojnog Milana Ćurčića Ćureta ove godine proslavlja svoj mali jubilej, 15 godina postojanja. 

Prvi festival održan je 2005. godine i tokom svih ovih godina  na festivalu je nastupilo preko 60 muzičkih sastava. Naša publika imala je priliku da uživa u nastupima afirmisanih bendova i poznatih imena poput Atomskog skloništa, Vasil Hadžimanov benda, Jovana Maljokovića, Balkan salsa benda, Đorđa Davida, Dejana Cukića, Spori ritam benda, Tanje Jovićević, Generacije 5 , Zemlja gruva i drugih.  Zahvaljujući sve većem interesovanju publike i kvalitetu muzičkih sastava, festival je opravdao svoje postojanje i prerastao u manifestaciju koja je odavno izašla izvan okvira lokalnog festivala.

Ovogodišnji 15. jubilarni Blues & Jazz & Rock Festival održava se poslednja dva dana u avgustu mesecu, u petak i subotu. Prve festivalske večeri nastupiće Bass Matter, Bilitis, Good Times, Aleksandar Dujin Orchestra I Jambalaya. Druge večeri posetioci će uživati u nastupima  grupa The Bassiwing, Skok 77, Santos Brothers,  Osvajači i Hat Matters. Program festivala počinje u 20 časova u dvorištu Tehničke škole „9.maj“ , cena ulaznice je 100 dinara.