Фестивал блуз, џез и рок музике који је пре 15 година почео да се одржава у нашем граду на иницијативу бачкопаланачке рок легенде и главног оснивача овог фествала  покојног Милана Ћурчића Ћурета ове године прославља свој мали јубилеј, 15 година постојања. 

Први фестивал одржан је 2005. године и током свих ових година  на фестивалу је наступило преко 60 музичких састава. Наша публика имала је прилику да ужива у наступима афирмисаних бендова и познатих имена попут Атомског склоништа, Васил Хаџиманов бенда, Јована Маљоковића, Балкан салса бенда, Ђорђа Давида, Дејана Цукића, Спори ритам бенда, Тање Јовићевић, Генерације 5 , Земља грува и других.  Захваљујући све већем интересовању публике и квалитету музичких састава, фестивал је оправдао своје постојање и прерастао у манифестацију која је одавно изашла изван оквира локалног фестивала.

Овогодишњи 15. јубиларни Blues & Jazz & Rock Фестивал одржава се последња два дана у августу месецу, у петак и суботу. Прве фестивалске вечери наступиће Bass Matter, Bilitis, Good Times, Aleksandar Dujin Orchestra I Jambalaya. Друге вечери посетиоци ће уживати у наступима  група The Bassiwing, Skok 77, Santos Brothers,  Osvajači и Hat Matters. Програм фестивала почиње у 20 часова у дворишту Техничке школе „9.мај“ , цена улазнице је 100 динара.