У Србији ће данас јутро бити ведро и хладно, у већем делу земље са слабим приземним мразем. Пре подне у већем делу сунчано. Пролазно умерено наоблачење које ће до средине дана захватити северозападне делове Србије, после подне и увече премештаће се преко осталих крајева и тек понегде у брдско-планинским пределима условити слабу краткотрајну кишу. Дуваће слаб и умерен, на северу Војводине, у источној Србији и на планинама повремено и јак северозападни ветар. Најнижа температура од -2 до 8, највиша од 19 до 23 степена.

У четвртак се не очекује јутарњи мраз, али ће дневна температура бити мало нижа, од 17 до 21 степен. У већини места ће бити сунчано, а умерена облачност очекује се још само ујутро у брдско-планинским пределима. Јутро у петак биће хладније, местимично уз маглу и мраз и минималну температуру од 2 до 6 степени. Дневна температура ће ипак бити у порасту уз сунчано пре подне и малу до умерену облачност у другом делу дана. У кошавском подручју ће дувати умерен и јак југоисточни ветар.

Од суботе до 26. октобра очекује се пораст јутарњих и дневних температура, па ће максималне вредности поново достићи 25 степени. У већини места ће се задржати суво уз променљиву облачност.

 

Извор: РТВ