Удружење електронских медија Comnet упозорава да је упркос апелима да се престане са говором мржње, настављен низ опасних и узнемиравајућих изјава. У том контексту изражавамо запрепашћење директном претњом председнику Србије Александру Вучићу, коју је јуче путем друштвене мреже Твитер јавно упутио Владан Славковић. У твиту, Славковић каже: „Можда је коректније да му саспемо пет метака у леђа? И да се напијемо после атентата?“. Позив на убиство председника државе превазилази све границе и апсолутно је недопустив у јавном дискурсу сваке демократске земље. Зато, у складу са законом, истичемо неопходност адекватне реакције надлежних државних органа. Такође, још једном скрећемо пажњу јавности и на континуирано ширење мржње према женама, које су устале управо против наведеног насиља. То је, нажалост, био довољан разлог да поново буду изложене најгорим увредама, позивима на силовање и недопустивим претњама. Од неког ко не преза претњи председнику државе и не можемо очекивати било какву културу говора, али је приметно, да је више пута коришћен простачки речник, овај пут био допуњен и најстрашнијим сексистичким порукама и отвореним псовкама.  Зато, по ко зна који пут апелујемо да се престане са нападима на жене, а насилнике подсећамо, да су оне, упркос томе што су им најлакша мета, нечије мајке, ћерке, сестре и супруге.