Традиционални пријем вуковаца, ђака генерације и ученика који су постигли добре резултате на републичким и међународним школским такмичењима, који приређује председник општине Бачка Паланка Бранислав Шушница,  због бројности ђака и ове године је одржан у сали градског биоскопа.
Обраћајући се ученицима и честитајући им на постигнутим резултатима, председник Шушница је између осталог рекао: “Где год били и ма шта радили, останите људи, јер никакве материјалне вредности не могу да замене људске вредности. Међу вама су будући правници, адвокати, лекари, инжењери, академски грађани наше државе, наше покрајине, наше општине, а оно што желим да вам кажем је следеће: Не  заборавите своју општину, свој град, своје село. Општина Бачка Паланка верује у вас и ви сте наш залог за будућност.”

13 ђака генерације основних и средњих школа са територије бачкопаланачке општине поред књиге и дипломе добило је на поклон златник.

Школске 2018/19 године 91 основац и средњошколац бачкопаланачке општине добио је Вукову диплому за одличан успех током школовања. Председник општине наградио је и ученике који су на републичким и међународним такмичењима освојили нека од прва 3 места. Захвалнице и поклон књиге је добило 64 ученика, међу којима су и чланови оркестра хармоника школе за основно музичко образовање “Стеван Христић”. Захвалницама и пригодним публикацијама награђено је и 19 наставника и професора који су припремали ученике за такмичења, на којима су постигнути резултати вредни пажње.