Tradicionalni prijem vukovaca, đaka generacije i učenika koji su postigli dobre rezultate na republičkim i međunarodnim školskim takmičenjima, koji priređuje predsednik opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica,  zbog brojnosti đaka i ove godine je održan u sali gradskog bioskopa.
Obraćajući se učenicima i čestitajući im na postignutim rezultatima, predsednik Šušnica je između ostalog rekao: „Gde god bili i ma šta radili, ostanite ljudi, jer nikakve materijalne vrednosti ne mogu da zamene ljudske vrednosti. Među vama su budući pravnici, advokati, lekari, inženjeri, akademski građani naše države, naše pokrajine, naše opštine, a ono što želim da vam kažem je sledeće: Ne  zaboravite svoju opštinu, svoj grad, svoje selo. Opština Bačka Palanka veruje u vas i vi ste naš zalog za budućnost.“

13 đaka generacije osnovnih i srednjih škola sa teritorije bačkopalanačke opštine pored knjige i diplome dobilo je na poklon zlatnik.

Školske 2018/19 godine 91 osnovac i srednjoškolac bačkopalanačke opštine dobio je Vukovu diplomu za odličan uspeh tokom školovanja. Predsednik opštine nagradio je i učenike koji su na republičkim i međunarodnim takmičenjima osvojili neka od prva 3 mesta. Zahvalnice i poklon knjige je dobilo 64 učenika, među kojima su i članovi orkestra harmonika škole za osnovno muzičko obrazovanje „Stevan Hristić“. Zahvalnicama i prigodnim publikacijama nagrađeno je i 19 nastavnika i profesora koji su pripremali učenike za takmičenja, na kojima su postignuti rezultati vredni pažnje.