Komisija za procenu štete, izazvane  vremenskim nepogodama usled velikih kiša, grada i vetra,  na građevinskim objektima i poljoprivrednim usevima na delu teritorije opštine Bačka Palanka,  uputila je Javni poziv građanima za prijavljivanje štete.

„Opština Bačka Palanka poziva građane koji su pretrpeli štetu na nepokretnim stvarima da popune prijave (koje mogu preuzeti na portirnici Opštinske uprave) i Opštini Bačka Palanka dostave tražene podatke radi obraćanja organa opštine Vladi Republike Srbije.  Obrazac prijave je potrebno čitko popuniti sa svim traženim podacima. Popunjen i potpisan obrazac sa prilozima prijave možete podneti na pisarnici Opštinske uprave Bačka Palanka. Obrasci prijave se podnose najkasnije u roku od 60 dana od dana proglašenja vanredne situacije. Komisija će po prijemu prijava obići teren i izvršiti procenu štete nastale od elementarnih nepogoda“, navedeno je u Javnom pozivu za prijavljivanje štete.

Na predlog Opštinskog štaba za vanredne situacije Opštine Bačka Palanka, usvojenom na 6. vanrednoj sednici Štaba, predsednik Opštine Bačka Palanka doneo je 11. jula Odluku o proglašenju vanredne situacije na delu teritorije opštine Bačka Palanka, koja obuhvata k.o Bačka Palanka, k.o Bačka Palanka – grad, k.o Čelarevo, k.o Obrovac i teritoriju naseljenog mesta Karađorđevo.  Vanredna situacija je proglašena zbog pričinjene materijalne štete izazvane nevremenom  7. jula ove godine, a  Odluka o proglašenju  je dostavljena Okružnom štabu za vanredne situacije Južnobačkog upravnog okruga, Pokrajinskom štabu za vanredne situacije, Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima, Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Ministarstvu unutrašnjih poslova – Sektoru za vanredne situacije – Upravi za vanredne situacije u Novom Sadu.