У Бачкој Палаци ће од 22. до 24. августа доћи до фузије различитих музичких жанрова, а све у циљу промоције рокенрол културе и субкултуре спајањем снага два алтернативна фестивала:  Паланачког Дунав феста (ПДФ) и Фестивала еколошког позоришта за децу и младе (ФЕП).  Прва ствар која ће обележити ову годину је долазак Николе Пејаковића Kоље који је овогодишњи хедлајнер ПДФ-а, док ће на ФЕП-у бити члан стручног жирија . Kоља и његов бенд наступаће на Паланачком Дунав фесту последњег дана, у суботу, 24. августа. Исте вечери препоручену летњу дозу панка испоручиће шумадијски Рамонси-Човек без слуха који је у пуном залету и у јеку промоције свог последњег албума “Станимо у гард” који је побрао одличне критике, а што је још важније, одобрен је свим срцем од стране верне публике.  Kада спојимо ПДФ и ФЕП добијамо незаборавне августовске вреле дане и ноћи крај Дунава на платоу испред спортске хале Тиквара где вас очекује одличан ноћни провод уз пробрани музички програм од 22. до 24. августа.

Под слоганом “Срцем, штапом и канапом” организациони тимови оба фестивала пробрали су пажљиво извођаче и ускоро ће објавити комплетан програм. Заједничко отварање оба фестивала биће у четвртак, 22. августа, а улаз ће бити бесплатан за све посетиоце.
Улазнице за други и трећи дан Паланачког Дунав феста биће ускоро у продаји, каже организатор Паланачког Дунав феста, а то је  Удружење Рок култура, које у организацији подржава   Скупштина општине Бачка Паланка.