Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије Бранислав Недимовић посетио је пољопривредне произвођаче у Бачкој Паланци и са њима разговарао о стању у пољопривреди и подстицајима које пружа држава. Са представницима локалне самоуправем, министар Недимовић је обишао  пољопривредно газдинство породице Чавић која се бави производњом јагоде, а ради и откуп сезонског воћа , складиштење, сортирање и извоз у Русију и друге земље, а снабдева и домаће прерађивачке фирме. 2017. године Чавићи су подигли хладњачу капацитета 700 тона.

Министар Недимовић посетио је и фарму крава породице Плавшић, која је у 2018. години произвела 1.385.288 литара млека, што их ставља на 1. место у категорији породичних фарми код откупљивача млека. Плавшићи су права породична фирма у којој сваки члан породице има своје задужење – од Мите главе породице преко супруге Маријане па до ћерки седамнаестогодишње Софије и петнаестогодишње Александре и до најмлађег члана породице – деветогодишњег сина Спасоја.

Посета министра Недимовића доказ је добре сарадње пољопривредних газдинстава са локалном самоуправом, а потом и вишим нивоима власти. Чавићи и Плавшићи су пример пољоприовредних газдинстава и показатељ другима којим путем треба усмеравати свој рад, истакао је председник општине Бачка Паланка Бранислав Шушница, захваливши се министру на посети.


Након обиласка газдинстава Чавић и Плавшић министар Недимовић је разговарао са сточарима са територије бачкопаланачке општине. Он је нагласио да се наредних неколико дана очекује уручење решења о субвенцијама,након чега ће у наредне 2 недеље преко Управе за трезор биће уплаћене све заостале исплате за 2017. и 2018. годину. Ове године биће субвенција за подстицање полјопривредне производње у смислу набавке опреме, машина, складишта и система за наводњавање.  Држава је припремила и олакшице пољопривредницима за куповину пољопривредне механизације и прикључних машина. “Наравно, ништа то не вреди, уколико нема обезбеђеног тржишта.
У пољопривреди је најважније да имате сигурно тржиште на које ћете пласирати своје производе”, нагласио је министар Недимовић у разговору са пољопривредним произвођачима у Бачкој Паланци.