Победник овогодишње, 3. олимпијаде Предшколских установа Јужнобачког округа је домаћин, ПУ “Младост” из Бачке Паланке. Сврха Олимпијаде је, како каже директор ПУ “Младост” Горан Шатара, афирмација правих вредности – приближавање спорта најмлађима. Жеља организатора је да Олимпијада нарасте до покрајинског нивоа, па се сваке године број учесника повећава.

На овогодишњој Олимпијади учествовало је 10 Предшколских установа са територије Јужнобачког округа са око 450 малишана. Учествовале су ПУ из Бачког Петровца, Титела, Темерина, Србобрана, Бечеја, Беочина, Врбаса, Бача, Жабља и Бачке Паланке. Спортска хала “Тиквара”  била је тог дана место добре енергије, радости и задовољства.

У сарадњи са спортским клубовима у Бачкој Паланци организатор је омогућио малишанима да се упознају са 10 спортова, од којих неки нису заступљени у њиховим срединама. Тако су у ревијалном делу малишани гледали али и пробали да играју : одбојку, кошарку, стони тенис, куглање, карате, рвање, возе кајак, вежбају у теретани…

Поред ревијалног дела где су се упознавали са разним спортовима малишани су се и такмичили. Такмичење се одвијало у кооперативним играма и на полигону. Највише поена освојили су малишани ПУ “Младост из Бачке Паланке,  па су и укупни победници 3. Олимпијаде Предшколских установа Јужнобачког  округа.