Фудбалери Бачке су протеклог викенда у оквиру 11. кола Прве лиге Србије гостовали у Добановцима екипи Будућности која се налази на последњем месту на табели. Очекивања да ће се у Бачку Паланку вратити са 3 бода нису се испунила, резултат утакмице у Добановцима био је 1:1. Бачка је задржала 10 место на табели, а у наредном колу,  у суботу 5. октобра, на свом стадиону дочекује тренутно првопласирану екипу РФК Графичар из Београда.
У 7. колу Војвођанске лиге север,  екипа ЧСK Пивара је на свом стадиону у Челареву савладала екипу Бачке из Пачира резултатом 1:0 и тренутно заузима 7 место на табели. Kрила Kрајине на свом стадиону у Бачкој Паланци изгубила су утакмицу од екипе ФК Врбас  резултатом 1:3 и пала на 13 место на табели. Епилог утакмице у Бачкој Паланци Стари град – Слога Чонопља знаће се у среду, након заседања дисциплинске комисије Војвођанске лиге. Наиме, утакмица је у 77 минуту код резултата 1:0 за домаћине прекинута, због туче резервних играча оба тима, а потом и покушаја уласка домаћих навијача на терен. Судија је проценио да је безбедност играча угрожена и прекинуо утакмицу.
Једина светла тачка овог сусрета јесте та, што је у кутији постављеној  за добровољне прилоге намењене лечењу осмогодишњег Јована Живковића из Бачке Паланке, који крајем октобра иде у Брисел на операцију очију, прикупљено 27.950 динара, које је екипа ФК Стари Град уплатила на рачун Јованове мајке.