Izveštaji o finansijskom poslovanju 4 gradske i Mesnih zajednica Nova Gajdobra i Obrovac, Izveštaj o radu i finansijski izveštaj Doma zdravlja „Dr Mladen Stojanović“ Bačka Palanka, neke su od tačaka su dnevnog reda danas održane 143. sednice Opštinskog veća opštine Bačka Palanka.

Кako se bačkopalanački Dom zdravlja bavi primarnom zdravstvenom zaštitom u koju ne ulaze pojedine specijalističke ambulante, iz opštinskog budžeta finansiraju se određene specijalnosti i deo farmaceuta.

Sredstva isplaćena po tužbama za naknadu nematerijalne štete nastale usled napada pasa lutalica znatno su smanjena u odnosu na prethodni period zahvaljujući poravnanju navedeno je u Izveštaju o radu opštinskog Pravobranilaštva za 2022. godnu.

Na sednici opštinskog veća razmatran je i izveštaj o radu jP Standard za prošlu godinu, koji je i ove, kao i prethodnih godina poslovao sa dobitkom.

Opštinsko veće je donelo Zaključak o sprovođenju Javne rasprave o Nacrtu Odluke o prvom rebalansu budžeta Opštine Bačka Palanka za 2023. godinu. Кoja će biti održana u četvrtak 06. aprila u 9,00 časova u velikoj sali Opštine Bačka Palanka.Кako je rekao  predsednik Šušnica sednica Skupštine opštine Bačka Palanka bi trebalo da bude održana u najskorije vreme, a na dnevnom redu biće upravo prvi rebalans ovogodišnjeg budžeta opštine Bačka Palanka, a razlog tome su sredstva dobijena od viših nivoa vlasti za dvogodišnje finansiranje parternog uređenja centra grada.

 

.