Mesna zajednica Parage je, sa ciljem promocije svog mesta, a ujedno i čuvanja  od zaborava pokazujući njegov razvoj i napredak putem fotografija,  raspisala konkurse: “Parage moje selo – nekad i sad” i “Parage moje selo – u srcu ga nosim”.

Konkurs  “Parage moje selo – nekad i sad” namenjen je odraslima,  u želji da Parage predstave kako je izgledalo nekad, a kako danas putem starih i novih fotografija.

Prema rečima Emili Šušnice , predsednice Saveta MZ Parage, ovaj Konkurs naišao je na veliki odziv Parožana, koji putem društvenih mreža dostavljaju ili u prostorije Mesne zajednice donose stare i nove fotografije sela.

Na Konkurs „Parage moje selo – u srcu ga nosim“ odazvali su se predškolci vaspitačice Vesne Tutorov i poslali 11 radova. Grupa predškolaca koja se „ozbiljno“ prihvatila posla i svojim crtežima pokazala kako vide svoje selo nagrađena je priborom za rad

Crtež Milane Milić proglašen je za najuspešniji.  Milana je od MZ Parage na poklon dobila knjigu Jovana Jovanovića Zmaja „Hristov nauk“.

Kako je za portal RTV BAP izjavili predsednica Saveta MZ Parage Emili Šušnica, svi radovi pristigli na oba konkursa biće istaknuti na izložbi, koja će biti upriličena  na seosku slavu 21. septembra Rođenje Presvete Bogorodice, a mogu se videti i na facebook stranici Parage Moje Selo.