Radove na izgradnji višeporodičnog stambenog objekta za izbeglice iz Bih i Hrvatske obišli su u petak, 1. marta 2019. godine, predsednik opštine Branislav Šušnica, državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Ivan Bošnjak, pomoćnik komesara za izbeglice i migracije Republike Srbije Ivan Gerginov, predstavnici UNHCR-a u Srbiji, kao i korisnici.

Izgradnja 16 stambenih jedinica je u okviru 5. potprojekta Regionalnog stambenog programa Republike Srbije koji ima za cilj trajno stambeno zbrinjavanje izbegličkih porodica koje žive na teritoriji opštine Bačka Palanka.

Finansijska podrška za izgradnju stambenog objekta obezbeđuje se kroz donatorska sredstva preko Banke za razvoj Saveta Evrope. Ugovor o izvođenju radova potpisan je između Jedinice za upravljanje projektima Beograd i građevinskog preduzeća Zlatibor gradnja Beograd.

Predsednik opštine u svom obraćanju prisutnima istakao je da je u cilju stambenog zbrinjavanja Opština obezbedila parcelu opremljenu za izgradnju, privremene građevinske priključke, stalne priključke, kao i projektnu dokumentaciju za parking mesta na javnoj površini.

„Zadovoljan sam što će šesnaest porodica, naših sugrađana, koji se još uvek vode kao izbeglice, dobiti svoje stanarsko pravo ovde. Nažalost, sva tragična dešavanja devedesetih godina dovela su do toga da je ovde stiglo puno izbeglica i mislim da je dobro što rešavamo stambene probleme te vrste“, rekao je Šušnica.

 

Izvor: Opštinska uprava Opštine Bačka Palanka