Народна скупштина Републике Србије усвојила је јуче Закон о изменама и допунама Закона о финансијској подршци породици с децом, којим се од 1. јануара 2022. године једнократно издвајање за прво дете у породици са 100.000 динара увећава на 300.000, а  за друго и за треће дете износи 100.000 динара.

Поред тога, од 1. јануара 2022. године на снази ће бити и нова одредба по којој мајке стичу право на учешће државе при куповини првог стана или куће.

„Финансијска подршка за демографски опоравак Србије је неопходна, а  нове мере популационе политике део су укупне бриге државе о породици. Поред једнократне помоћи за друго и треће дете остаје право које мајке већ остварују, а то је да за друго дете у периоду од 2 године добијају месечно помоћ од 10.000 динара, а за треће 12.000 динара месечно у наредних 10 година. Једнократна помоћ за мајку која роди двојке од 1. јануара је 400.000 динара, а за тројке 500.000 динара“, појаснила је  народна посланица Тамара Пилиповић одлуку коју је усвојила Народна скупштина и посебно нагласила неопходност јачања и промовисања породичних вредности у друштву.  
„Новим мерама популационе политике стварају се бољи услови за решавање стамбеног питања породице, а то ће допринети њеној стабилности и сигурно бити један од фактора који утиче на одлуку родитеља да прошире породицу, нагласила је народна посланица Тамара Пилиповић и искористила прилику да својим суграђанима честита предстојеће празнике:  

Лепа вест која ће свакако обрадовати све оне брачне парове који планирају проширење породице стиже на крају 2021. године. Свим нашим грађанима желим пуно здравља, среће и сваког берићета и да предстојеће празнике проведу породично у весељу. Срећна вам Нова 2022. година“ поручила је народна посланица Тамара Пилиповић.