Učenici osnovnih škola sa teritorije opštine Bačka Palanka, čiji su radovi nagrađeni na literarno – likovnom konkursu, prisustvovali su dodeli nagrada, upriličenu tim povodom, u galeriji Kulturnog centra Bačka Palanka.

 Inspirisani sa dve izložbe, koje su, tokom decembra meseca bile otvorene u Galeriji Kulturnog centra, učenici osnovnih škola bili su podeljeni u 2 starosne kategorije :

     učenici od prvog do četvrtog razreda

     učenici od petog do osmog razreda

Pristigle radove kojih je ove godine bilo 20,na literarnom 11 i 9 na likovnom konkursu, ocenjivala je komisija koja nije imala ni malo lak zadatak, jer su svi pristigli radovi bili veoma originalni. A bačkopalanački mališani su i ove godine bili više nego vredni. Posećivali su galeriju i izložbe u njoj, čime su i zaslužili da početak ove godine obeleže u znaku nagrada.

Osim kreativnosti samih mališana dosadašnji radovi rezultat su i rada učitelja i nastavnika sa njima, a simbolične nagrade u vidu pohvala i knjiga pružiće im podstrek za dalji rad.  Rezultat literarnog konkursa je zbirka radova „Priče o drvetu“, inspirisana izložbom Branimira Đukanovića.