Ученици основних школа са територије општине Бачка Паланка, чији су радови награђени на литерарно – ликовном конкурсу, присуствовали су додели награда, уприличену тим поводом, у галерији Културног центра Бачка Паланка.

 Инспирисани са две изложбе, које су, током децембра месеца биле отворене у Галерији Културног центра, ученици основних школа били су подељени у 2 старосне категорије :

     ученици од првог до четвртог разреда

     ученици од петог до осмог разреда

Пристигле радове којих је ове године било 20,на литерарном 11 и 9 на ликовном конкурсу, оцењивала је комисија која није имала ни мало лак задатак, јер су сви пристигли радови били веома оригинални. А бачкопаланачки малишани су и ове године били више него вредни. Посећивали су галерију и изложбе у њој, чиме су и заслужили да почетак ове године обележе у знаку награда.

Осим креативности самих малишана досадашњи радови резултат су и рада учитеља и наставника са њима, а симболичне награде у виду похвала и књига пружиће им подстрек за даљи рад.  Резултат литерарног конкурса је збирка радова “Приче о дрвету”, инспирисана изложбом Бранимира Ђукановића.