Miloš Vučević je izabran je danas za novog predsednika Srpske napredne stranke, na predlog dosadašnjeg predsednika SNS i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je  na vanrednoj Skupštini naprednjaka u Kragujevcu, predlažući Vučevića za svog naslednika rekao da ga “zna kao čoveka odanog SNS-u, iz dobre porodice, ali i posvećenog ideji samostalne, nezavisne i prosperitetne Srbije”.

Novoizabrani predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević najavio je danas u Кragujevcu, nakon vanredne sednice skupštine stranke, da će 24. juna biti konstituisani stranački organi, a da se nakon toga priključuju velikom narodnom pokretu. Vučević je rekao da je najveći legat koji nasleđuje od predsednika Aleksandra Vučića, u smislu politke stranke, taj da su interesi Srbije iznad svega. Podsetio je da je SNS uvek, pre svega vodila računa o otadžbini i interesima Srbije, a tek posle toga su mogli na red da dođu stranački interesi.

“Nastavićemo da radimo svi zajedno, sa Izvršnim odborom na čelu sa Darkom Glišićem 24. juna biramo Glavni odbor stranke, Predsedništvo, zamenika predsednika, potpredsednike i sve što će se dalje konstituisati u okviru stranačkih organa čime ćemo zaokružiti ceo proces” rekao je Vučević.

Кrajem juna se, kako je naglasio, priključuju velikom patriotskom narodnom pokretu koji razumeju kao poziv i jačanje političkog fronta za državu. Dodao je da će pitanja sa kojima će se Srbija suočavati u nardnom periodu biti mnogo izazovnija, posebno po pitanju Кosova i Metohije.

Zato je, kako je naglasio, važno da SNS ima širinu političke percepcije i da da šansu da se oko te politke za koju se zalaže SNS zajedno sa predsednikom Republike Aleksandrom Vučićem uključe i članovi drugih partija ali i oni koji žele da ostanu nestranačke ličnosti, kako bi se izborili za snažnu i jedinstvenu Srbiju.