Културни центар Бачка Паланка у сарадњи са Француским институтом приказује филмове француског филмског каравана у сали градског биоскопа. Нови циклус француског филма почиње у четвртак 27.јуна и траје до недеље, 30.јуна.

Филм „Сећања“- четвртак 27.јун

Режија: Jean-Paul Rouve

Играју: Michel Blanc, Annie Cordy, Chantal Lauby, Mathieu Spinosi

Када његова 85 годишња бака једног дана изненада нестане из свог старачког дома, Роман креће у потрагу за њом, негде у својим сећањима. По роману Davida Foenkinosa деликатан породични портрет у коме Annie Cordy, чаробна у свом полутонском регистру, далеко од успеха на сцени, оживљава баку која живот види далеко и воли га још више.

Филм „Љубомора“-28.јун

Режија: David Foenkinos, Stéphane Foenkinos

Играју: Karin Viard, Dara Tombroff, Anne Dorval

Natali Peše, разведена професорка књижевности, мења расположење од данас до сутра, од брижне до болесно љубоморне мајке. Њена прва мета, дивна осамнаестогодишња ћерка, Матилда, играчица класичног плеса. Међутим, њен опсег се убрзо шири и на пријатеље, колеге, па чак и комшије. Између узбуркане комедије И психолошке неизвесности, пратимо неочекивано љуљање емоција једне жене.

Филм „Лице анђела“-29.јун

Режија: Vanessa Filho

Играју: Marion Cotillard, Ayline Aksoy-Etaix, Alban Lenoir

Марлен, млада и неодговорна жена, живи сама са својом осмогодишњом ћерком. Једне ноћи, након што је упознала младића у клубу, одлучује да оде, оставља ћерку препуштену самој себи. Филм је представљен на Канском фестивалу 2018 године, у селекцији Известан поглед.

Филм „Број један“-30.јун

Режија: Tonie Marshall

Играју: Emmanuelle Devos, Suzanne Clément, Richard Berry

Emanuel Blaše  је бриљантни инжењер, попела се на врх своје компаније у извршни одбор. Једног дана, мрежа утицајних жена понудила је да јој помогне како би преузела вођство компаније ЦАЦ40.  Емануел би била прва жена на таквој позицији. Међутим у сферама у којима још увек доминирају мушкарци, гомилају се како професионалне тако и интимне препреке. Освајање је узбудљиво, али значи и рат.

Пројекције свих филмова су у 20 часова, улаз је слободан.