У Карађорђеву је, поводом  другог „Купа Војске Србије – Карађорђево 2019“  одржана конференција за медије, којој је претходио жреб за стартне позиције у свакој трци.  Манифестација “Куп Војске Србије – Карађорђево 2019”  биће одржана од 27. до 29. септембра на Хиподрому „Младост“ у Карађорђеву. Током три дана,+ љубитељи коњичког спорта биће у прилици да уживају у представљању и оцењивању пастува, четири касачке и четири галопске трке, као и у богатом културно-забавном програму.

Како је, на прес конференцији  истакао управник Ергеле војне установе „Моровић“ Небојша Златановић,  за петак 27. септембар предвиђено је свечано отварање манифестације  на бини испред ресторана „Карађорђево“, а које ће бити пропраћено културно-уметничким програмом и представљањем Ергеле „Карађорђево“ и њене богате историје.
Традиција коњичког спорта обновљена је прошле године, када је у Карађорђеву после 12 година одржан први “Куп Војске Србије”.   Војнограђевинска установа „Београд” реновирала је тим поводом објекте за смештај коња, помоћне објекте и управну зграду с поткивачницом и ковачницом. Такође, изграђена је нова трибина на хиподрому с пратећим објектима и опремом, а реконструисане су и касачка и галопска стаза.  Уређен је и Музеј који од 1983. године сведочи о век и по дугој традицији Ергеле у Карађорђеву, а осим бројних пехара, у Музеју се чува и најстарија Књига утисака на Балкану из 1924. године.


Другог дана “Купа Војске Србије – Карађорђево 2019”, у суботу 28. септембра галопери и касачи бориће се за вредне награде и статус у коњичком спорту. Истог дана, посетиоце очекују отварање ревијалног дела такмичења двопрега и четворопрега и представљање и оцењивање пастува липицанске и арапске расе.
Недеља 29. септембар биће тркачки дан који ће обележити четири касачке и четири галопске трке. Централни догађаји манифестациоје су главна галопска трка за „Куп Војске Србије” – трка „Српска коњичка дивизија“ и државно првенство за грла од три године у касачким тркама.

https://www.youtube.com/watch?v=mSa4dvds-wk