Епидемиолог Бранислав Тиодоровић изјавио је да је вероватно да ће на пролеће бити препоручено примање четврте дозе вакцине против корона вируса.
Тиодоровић је рекао да би се имунизација против корона вируса у будућности могла обављати два пута годишње.
„Делта плус сој почиње по Европи да даје ефекте у негативном смислу, повећава се број заражених, те имамо примере да земље које су биле релативно мирене, као што су Холандија и Данска, имају повећање броја новозаражених. Немци су такође у проблему“, оценио је он. 

Епидемиолог је навео да ће се у Србији наставити смањивање броја новозаражених, али је истакао да од грађана зависи да ли ће до тога доћи.
„Могућ је наставак тренда опадања броја заражених, јер сада постоји код народа та доза озбиљности. Када бројке расту и људи се озбиљније понашају, када бројке падају они се опусте а то не треба да буде тако“, нагласио је он. Тиодоровић је казао да је медицински део Кризног штаба и даље за увођење целодневних ковид пропусница и да ће на томе инсистирати.
Додао је да је увођење ковид пропусница имало утицај на особе старости од 30 до 40 година и да се то види из података о вакцинацији.

 

Извор: danas.rs