Crveni krst  Bačka Palanka na samom početku godine zahvaljuje se i veliku zahvalnost upućuje našim humanim sugrađanima.

Posle obrade pristiglih rezultata Instituta za transfuziju krvi Srbije, u opštini Bačka Palanka tokom 2023. godine prikupljeno je 2.477 jedinica krvi. Procenat davanja iznosi 5,09%, čime opštinu Bačka Palanka već 17 godina za redom svrstava među najhumanije opštine u Srbiji.

Tokom januara, Crveni krst Bačka Palanka realizovano je šest akcija dobrovoljnog davanja krvi. Akcije su sprovedene u Bačkoj Palanci, Gajdobri, Obrovcu, Tovariševu, Despotovu i u Pivnicama.

Ukupno 216 davalaca izrazilo je želju da daruje dragocenu tečnost, ali zbog zdravstvenih razloga, krv je moglo dati samo 199 davalaca. Među davaocima je bilo 27 dama, dok je osam osoba prvi put doniralo krv.

Po planu akcija, u februaru biće održane  tri akcije dobrovoljnog davanja krvi. Prva akcija ddk biće održana  u utorak, 6. februara, u Čelarevu od 8.00 do 10.00 časova, zatim u Silbašu od 10:30 do 12.00 sati. U sredu, 7. februara, akcije će se održati u Bačkoj Palanci od 8.00 do 12.00 časova, a zatim od 14.00 do 18.00 sati.

“Želimo da se zahvalimo svim humanim stanovnicima naše opštine koji su izdvojili svoje vreme i nesebično darovali najvredniji deo sebe kako bi spasili živote onima kojima je to bilo neophodno”, poručuju iz Crvenog krsta Bačka Palanka.