JKP Komunalprojekt uklonio je sa ulica u opštini Bačka Palanka oko 1000 prikolica drveća i grana polomljenih u olujama 19. i 21. jula.

Radnici “Komunalprojekta” i narednih dana radiće na saniranju posledica olujnog nevremena koje je 19. i 21. jula, oštetilo više od 5.770 kuća, 70 javnih objekata, oborilo, iščupalo i polomilo veliki broj stabala drveća i grana.

Danas i juče 20 radnika prikupljalo je i odvozilo grane iz ulica Kralja Petra Prvog, Save Kovačevića, i oko škola “Vuk Karadžić” i “Desanka Maksimović”. Sutra će radovi biti nastavljeni u ulici Kralja Petra Prvog i Cara Lazara.

Od prvog udara oluje 19. jula do 15. avgusta “Komunalprojekt” je izvršio više od 1.000 intervencija u Bačkoj Palanci i naseljenim mestima.

– Vreme u Bačkoj Palanci meriće se pre i posle oluje. Orkan koji nas je pogodio napravio je ogromnu štetu. Oboren je veliki broj drveća. Oštećeno je mnogo krovova, stubova ulične rasvete. “Komunalprojekt” pored svojih redovnih aktivnosti, od 19. jula, zajedno sa drugim javnim preduzećima i privatnim kompanijama radi na sanaciji posledica olujnog nevremena. Tokom prethodnih 28 dana, na tim poslovima angažovani su svi naši radnici i celokupna mehanizacija. Ima još mnogo posla, ali radimo u dve smene, kako bismo se svi zajedno što pre vratili normalnom životu – kaže direktor JKP “Komunalprojekt” Đuro Škrbić.

Škrbić ističe da su u oluji pogođeni svi delovi grada. Ostaci oborenog drveća i grana odvoženi su iz velikog broja ulica. Odvezeno je ukupno oko 1000 prikolica polomljenog drveća i grana.