Prema podacima iz epidemiološke službe Doma zdravlja “Dr Mladen Stojanović” epidemiološka situacija na području opštine je uobičajena za ovo doba godine. Iako ima pojedinačnih pacijenata sa stomačnim tegobama,što nije neobično za letnji period, laboratorijski potvrdjenih crevnih infekcija, novih, nema.

Respiratorne infekcije su takodje prisutne, u pojedinačnim slučajevima, nema ih u epidemijskoj formi. Od početka godine su registrovana 4 slučaja tuberkuloze, a od početka jula i 10 covid pozitivnih osoba što je potvrdjeno PCR testom.

Iz epidemiološke službe napominju da se više ne rade antigenski testovi samo PCR testiranje i to kod starijih pacijenata i onih sa težom kliničkom slikom.

Kada je u pitanju Groznica zapadnog Nila za sada nema registrovanih slučajeva na području bačkopalnačke opštine ali se apeluje na građane da povedu računa o merama lične zaštite od komaraca, s obzirom da ovo virusno oboljenje prenose zaraženi komarci.

I na kraju iz službe napominju da redovna vakcinacija dece teče uredno na svim punktovima i da svih propisanih vakcina ima dovoljno.