У организацији Општинског ватрогасног савеза Бачка Паланка под покровитељством Општине Бачка Паланка, одржани су 39. Мајски сусрети ватрогасаца, на којима је  18 екипа подмлатка – деце узраста од 6 до 12  година учествовало  у вежбама на брентачи, док је у вежби са ватрогасним возилом учествовало  35 екипа.

Мајски сусрети ватрогасаца окупљају представнике Добровољних ватрогасних друштава Општинских ватрогасних савеза Бача, Оџака, Бачког Петровца, града Новог Сада и Бачке Паланке, односно оних Савеза који су 70-их година прошлог века учествовали у гашењу великог пожара у бачкопаланачком “Синтелону”. Мерило се време за које ће вежба бити окончана, а победницима су припале и заслужене награде.  Поред представника Ватрогасних савеза учесника сусрета, председ ника Општинског ватрогасног савеза Бачка Паланка Радослава Милутиновића, 39. Мајским сусретима ватрогасаца присуствовао је и председник Ватрогасног савеза Војводине Синиша Шавија, који је и отворио манифестацију.

Што се пласмана најбољих тиче, он изгледа овако:

Подмладак – женска екипа:  први ДВД Деспотово 1,   други ДВД Силбаш, трећи ДВД Деспотово 2

Подмладак – мушка екипа: први  ДВД Деспотово 1,  други ДВД Деспотово 2, трећи  ДВД Петроварадин

Ватрогасно возило – женска екипа: први ДВД Силбаш, други ДВД Селенча, трећи ДВД Петроварадин

Ватрогасно возило – мушка екипа: први ДВД Бач, други ДВД Силбаш, трећи ДВД Селенча

Ватрогасно возило ветерани: први ДВД Бач, други ДВД Руменка, трећи ДВД Куцура

Преко 500 учесника 39. мајских сусрета ватрогасаца такмичило се у Бачкој Паланци и, како кажу надлежни, показало висок ниво спретности и организованости.