У последња 24 сата у Србији је регистровано 426 новозаражених корона вирусом, од убељиво највише тестираних особа до сада – 11.521, саопштио је данас министар здравља Златибор Лончар.

Он је навео да је још осам особа преминуло у последња 24 сата, а укупно 499. Хоспитализовано је 4.619 пацијената, а на респиратору је 205 њих.
“Данашњи резултати нису за панику. Добра је вест да је мање преминулих, а данас је убедљиво највећи број тестираних”, рекао је Лончар на прес конференцији и додао да је поносан на здравствени систем који је успео да тестира оволики број људи.

Министар здравља је истакао да је процентуално нешто нижи број заражених, када се има у виду број тестираних, али је поново апеловао на грађане да поштују све прописане мере, како бисмо се даље успешно борили са корона вирусом.
“Сви који имају нешто да нам кажу, а тестирају неупоредиво мање људи, усуде се да коментаришу наше мере и оно што ми радимо. Свима је јасно, када имате 90-100 позитивних на 1.000 тестираних, колико би било да је 10.000 тестираних. Нећемо се обазирати на њих, већ на пацијенте и њихово лечење”, рекао је Лончар.

Од почетка епидемије у Србији је тестирано укупно 580.271 особа.

Према подацима објављеним на страници Статистика COVID 19 у Србији, на дан 21. 07. на територији бачкопаланачке општине у самоизолацији се налази 25 особа.