Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да се здравствени систем суочава са великим проблемом великог броја новозаражаних  и то је директно везано са протестима.

Вучић је, у изјави новинарима, након обиласка радова на изградњи Института за кардиоваскуларне болести „Дедиње 2“, рекао да се кренуло у рашчишћавање терена и да се чека само пројекат ЦИП-а за изградњу две ковид болнице, као  и да се реновира све што је могуће.
„Суочавамо се са великим проблемом великог броја заражених. Данас је већи него јуче. У Београду и Новом Саду он је директно везан са протестима, као што смо и очекивали. То нам прави ужасне проблеме“, објаснио је Вучић и рекао да због тога мора да се отвори за ковид пацијенте Институт за медицину рада и Кожна клиника.
„Не знамо више где да смештамо људе, замолићемо да нам у Арени омогуће прикопчење гасног разводника“, додао је он.
Вучић је рекао да не разуме људе, посебно оне који се баве јавним послом, да се баве више личним интересима него здрављем нације.
Казао је да се настоји да се у наредна 3 до 4 дана превазиђу жаришта и да се крајем недеље крене са смањењем броја новозаражених. Указао је и да се мора убрзати издавање резултата тестирања.  „Морамо да убрзамо да стижу резултати у року од 24 сата“, казао је он.

Разговори са једном земљом, вакцина можда до краја године

Председник Алексаднар Вучић саопштио је данас да су у току разговори са једном земљом која је завршила са тестирањем вакцине против вируса корона, те изразио наду да бисмо могли да имамо ту вакцину до краја године.
“Једна важна вест, ми смо у разговорима са једном земљом која је завршила вакцину и која већ на угрожнеој популацији и посебно предвиђеној популацији, не тестира већ даје вакцину, јер је завршила са тестирање”, рекао је Вучић новинарима. Зато је изразио наду да пре краја године можемо да имамо ту вакцину. “То би био спас за Србију, за нашу економију и све остало”, рекао је Вучић.

Грађани да не брину,неће бити смањења плата и пензија

Србија ће поднети кризу због короне, не лако, али лакше него друге земље и неће бити смањења плата и пензија у јавном сектору, поручио је данас председник Александар Вучић и указао да ниво јавног дуга у земљама Европе “скаче” услед кризе изазване корона вирусом и на преко 200 одсто од БДП, док је јавни дуг Србије  на нивоу од 57 одсто БДП-а.
“Нигде у свету није лака ситуација, није ни у Србији, али је лакша него било где у Европи. Биће и боља ситуација и људи могу слободно да троше новац и неће им каснити, ни недостајати ни плате у јавном сектору, ни пензије, ни један дан”, рекао је Вучић новинарима.
нагласивши да је најважније  да победимо корону озбиљношћу и одговорноштћу, јер је то, истиче, суштина.
“Не брините, и када мислите да немамо резерве, ми ћемо да их пронађемо. Али, да вадимо из ћупа, не долази у озбир… Тренд опште кукњаве ме не занима, Србија ће победити кризу, не лако, али лакше него суседи и већина других у Европи”, рекао је Вучић.

Извор: Танјуг