„Уколико не буде боље и ако људи и даље у оволикој мери буду кршили мере, могуће је већ следеће недеље да буде уведен полицијски час од 24 сата. Више од 92 одсто грађана поштује мере, али они који их не поштују угрожавају све остале”, изјавио је председник Вучић.

Он је рекао је да чека анализе кинеских стручњака после чега ће одлучити о евентуалном увођењу забране кретања током 24 часа на две седмице.

“Одмах ћу за пола сата то решити”, рекао је Вучић за тв Прва, објашњавајући да ће се сачекати бројеви о степену смртности, броју заражених и процене колико ће болнице моћи да приме.

“Полицијски час на 14 дана, нико од глади не може да умре, али после тога се круг заражених драстично смањује”, указао је Вучић и додао да ако се придржавамо мера и дисциплине за много краће од два месеца можемо да изађемо из овога.

“То морају људи да разумеју. Држава не може да издржи такав притисак, оваква ситуација није постојала никада “, истакао је Вучић наводећи да је било пандемија али не са оваквим негативним ефектом.

САЧУВАЈ СЕБЕ И ДРУГЕ

#останикодкуће