Председник Александар Вучић поручио је данас у парламенту да Србија неће ни посредно ни непосредно признати једнострано проглашену независност наше јужне српске покрајине.

“ Нити ће одустати од своје легитимне борбе за своје државне и националне интересе и борбе за поштовање међународног права“  поручио је Вучић на првој посебној седницу Народне скупштине Србије на којој председник представља Извештај о преговарачком процесу са Привременим институцијама самоуправе у Приштини од 15. јуна 2021. године до 1. септембра 2022. године.

„Историјске токове није увек могуће преокренути, али није ни немогуће и од те борбе и амбиције не би требало да одустанемо и зато, да не буде никакве сумње пошто има оних који би да држе без основа патриотске и моралне придике, а имају најмање права да то чине – заклео сам се над Уставом и добио највеће поверење, да докле год на то будем могао да утичем, Србија неће ни посредно ни непосредно признати једнострано проглашену независност наше јужне покрајине“, поручио је Вучић.
Каже да је Пекић говорио да немати прошлост једнако је остајању без будућности.
„Ако се заглавимо у прошлости борба за бољу будућност ће нам остати недостижна, а та борба се води на два фронта, против противника и властитих заблуда“, навео је он.
Председник Вучић је замолио грађане, пошто, како каже, сви мисле да је време за стицање политичких понена, да будемо реални и рационални и знамо шта је то што је могуће и да не оставимо све проблеме нашој деци, са којима се сада мучимо. Додао је да би више волео да се разговара о још више инвестиција и пословној клими и свакодневном животу грађана, пошто имамо проблеме управо због нерешених конфликата које смо наследили.

Извор: Новосадска тв