Foto: Vojvodina uživo

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu uložio je više od pola milijarde dinara u razvoj sporta u Bačkoj. Svi smo svedoci koliko sport igra ključnu ulogu u oblikovanju društva, podsticanju zdravlja i razvoju mladih talenata.

Pokrajinski sekretarijat prepoznaje ovu ključnu ulogu sporta i tokom poslednje tri godine uložio je značajna sredstva u pripremu i realizaciju projekata koji će omogućiti lokalnim zajednicama pristup savremenim i funkcionalnim sportskim objektima.

Foto: Ustupljene Fotografije

U periodu od 2021. do danas u Bačkoj je odobren i realizovan veliki broj projekata.

U Novom Sadu, u toku je rekonstrukcija fudbalskog terena FK Novi Sad sa iznosom od 60.093.172,00 dinara, dok su u Vrbasu odvojena sredstva za rekonstrukciju i sanaciju Gradskog stadiona u iznosu od 38.987.369,51 dinara.

Manje opštine takođe grade budućnost sporta. Bački Petrovac ulaže u opremanje fiskulturne sale Gimnazije “Jan Kolar” sa domom učenika, dok Temerin realizuje investiciju u sportski teren za rukomet u iznosu od 4.943.241,00 dinara.

Foto: Ustupljene Fotografije

Opremanje sportskih terena u dvorištu OŠ “Žarko Zrenjanin” u Apatinu pokazuje da i manje sredine posvećuju pažnju stvaranju optimalnih uslova za razvoj sporta.

Još neki od gradova i mesta koja su imala značajna ulaganja u sportske objekte uključuju Bačku Palanku, Bački Petrovac, Beočin, Bečej, Kula, Odžaci, Sombor, Srbobran, Subotica, Temerin, Titel, Žabalj…

Foto: Ustupljene Fotografije

Projekti obuhvataju škole, sportske centre, fudbalske i košarkaške terene, fiskulturne sale, kuglane, i još mnogo toga.

Cilj rada Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu je stvaranje uslova za bavljenje sportom svih građana AP Vojvodine, sa posebnim osvrtom na školski sport, žene u sportu, osobe sa invaliditetom, rekreativce, kao i unapređenje vrhunskog sporta.

Foto: Ustupljene Fotografije

Ove investicije ne samo da stvaraju moderne sportske objekte, već postavljaju osnovu za zdraviju i aktivniju zajednicu. Sa odobrenim sredstvima i realizovanim projektima u ukupnom iznosu od preko 550 miliona dinara u periodu od tri godine u Bačkoj. AP Vojvodina dokazuje da je posvećena ne samo razvoju sporta, već i unapređenju kvaliteta života svojih građana.

 

Izvor:  vojvodinauzivo.rs