„Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu raspisaće 1. februara konkurse u oblastima razvoja sporta, sportske infrastrukture i omladinske politike, a za projekte i programe u tim oblastima u 2023. godini u pokrajinskom budžetu obazbeđeno je znatno više novca nego prethodne godine“, izjavio je na konferenciji za medije resorni sekretar Dane Basta.

I ove godine je najviše novca namenjeno za razvoj sportske infrastrukture – 225 miliona dinara, skoro dvostruko više nego prošle godine. Konkurs će biti raspisan 1. februara, a trajaće do 1. maja.

„Ovim, znatno većim ulaganjem u sportsku infrastrukturu obezbedićemo našim sportistima na lokalnom nivou mnogo bolje uslove za bavljenje sportom“, rekao je Basta.

Prema njegovim rečima, za doprinos razvoju sistema sporta predviđeno je 65,6 miliona dinara, a sredstva za ovu namenu prošle godine iznosila su 43,6 miliona. Konkurs za odgovarajuće projekte biće raspisan 1. februara i trajaće do 1. aprila.

Za konkurs za organizaciju i učešće na međunarodnim manifestacijama od značaja za AP Vojvodinu, koji će takođe trajati od 1. februara do 1. aprila, izdvojeno je 30 miliona dinara.

Povećana su i sredstva za afirmaciju žena u sportu, pa je ovogodišnji budžet 10 miliona dinara, a konkurs će trajati od 1. februara do 1. marta. Za afirmaciju školskog i univerzitetskog sporta izdvojeno je osam miliona dinara, a taj konkurs će biti raspisan 1. februara i trajaće do 1. aprila.

Kada je reč o omladinskom sektoru, od 1. februara do 1. marta biće raspisana tri konkursa. Za sprovođenje omladinske politike opredeljeno je 28 miliona dinara, za osnaživanje i osnivanje kancelarija za mlade pet miliona, a Fond za talente će na raspolaganju imati tri miliona dinara.