фото: РТВ БАП

У Дрвару је вечерас, под покровитељством Владе Републике Српске,  одржана централна академија Дани сјећања, у помен на све српске жртве страдале у ратовима током 20. века. Тим поводом, отворена је изложба “Опомена” посвећена страдању Срба од 1991. до 1995. године.

Централној академији Дани сјећања поводом обележавања страдања Срба у западнокрајишким општинама  под називом “Крајино моја”  присуствују председник Србије Александар Вучић са сарадницима, српски члан Председништва БиХ Милорад Додик и председник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић.

“Наша срца куцају за сва места где наш народ живи и увек ћемо бити уз вас и са вама. Поносан сам да могу да представљам Србију овде у Дрвару. Знам колико ваша срца куцају за Србију”, истакао је на академији председник Србије Александар Вучић.

Влада Србије је Дрвару данас уплатила милион евра (  два милиона КМ ), од чега  75.000 евра иде породиљама у Дрвару и мајкама са троје и више деце. “Наша деца овде треба да остану”  поручио је Вучић и најавио да ће једна компанија из Србије ускоро отворити 100 радних места у Дрвару.  Милорад Додик и Александар Вучић обишли су током дана и родну кућу Гаврила Принципа у Грахову и посетили дечји вртић “Мајка храброст” у Дрвару.

Централној академији поводом обележавања страдања Срба у западнокрајишким општинама у Дрвару присуствовао је и Бранислав Шушница, председник Општине Бачка Паланка- средине у којој су бројни крајишници нашли свој дом како 1945. тако и 90-их година 20 века.

фото: РТРС

 

фото: РТВ БАП

фото: РТВ БАП

фото: РТВ БАП