Након крпљења ударних рупа, односно послова на редовном одржавању путева који су у надлежности општине,  настављају се радови на рехабилитацији путева у бачкопаланачкој општини. У току је асфалтирање  дела улице Цара Лазара у Бачкој Паланци у дужини од око 500 метара. Kада се заврши асфалтирање и постави саобраћајна сигнализација,  у овом делу улице биће дозвољено  кретање камиона носивости до 5 тона.

Након улице Цара Лазара, биће асфалтирана Орахова улици и улица Ђуре Kнежевића  где ће,  код зграде  са становима за избегла и расељена лица бити изграђен и паркинг простор. Према речима Бранислава Шушнице председника Општине Бачка Паланка, који је данас обишао радове у улици Цара Лазара, за редовно одржавање путева у 2019. години  у општинском буџету  издвојено је 36 милиона, за рехабилитацију 24 милиона, а  за тротоаре 16 милиона динара. Kада се томе дода 43 милиона који су ребалансом буџета опредељени за реконстукцију дела улице Kраља Петра првог и изградњу аутобуских стајалишта на Мајуру и Телепу, ове године у путну инфраструктуру из општинског буџета биће уложено непуних 120 милиона динара.  Анализа урађена у ЈП “Стандард” показује да је потребно рехабилитовати 27 улица што,  за шта је само за пресвлачење пута новим асфалтом потребно око 600 милиона динара. У граду је, према речима Мирослава Сићевића директора ЈП “Стандард” Бачка Паланка  још 17 улица у којима се налазе нелегално изграђени објекти који су у фази легализације, где од почетка до краја улице  треба направити нове путеве . Да би  делове тих улица струганим асфалтом довели у стање да људи могу да користе  пут,  потребно је око 11, 5 милиона динара, а тај посао би требао да буде урађен до краја године.

Радове на рехабилитацији путева у бачкопаланачкој општини изводи Пут-инвест. Без обзира што је спољна температура била 34 степена, а температура асфалта између 160 и 180 степени, радници су вредно обављали свој посао, јер су, како кажу, навикли на високе температуре.