U pripremi je Dečje igralište i teretana na otvorenom  u parku prirode „Tikvara“ a njegovu izgradnju investira  Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Na većoj površini od dosadašnje, naći će se sadržaji koji zadovoljavaju potrebe različitih uzrasta, kako dece tako i odraslih i samim tim omogućavaju susrete i međugeneracijsku saradnju.

Pored postojećih rekvizita za decu – klackalica, tobogana, ljuljaški, na dečjem igralištu  postavljaju se još i vrteške i njihalice na podlozi od veštačke trave, i još nekoliko sprava prilagođenih dečjem uzrastu od 2 do 5 godina.    

U teretani na otvorenom pored dosadašnjih kombinovanih sprava svoje mesto naći će i sprave za veslanje, sedeći  legpres i izi glajder.

Za odrasle će biti postavljena dva stola sa šahovskim tablama i klupama za igrače i kibicere, a svoje mesto naći će i stolovi za stoni tenis i stoni fudbal.  

Sve ovo upotpuniće mobilijar koji bi trebalo da zadovolji potrebe posetilaca igrališta i teretane na otvorenom u parku prirode „Tikvara“.

Kada se okončaju radovi, biće to pravi kutak za odmor i razonodu, kako naših najmlađih sugrađana, tako i njihovih roditelja i deka i baka. Nadamo se da će se svako od njih potruditi da čuva sprave i mobilijar i da za sobom ne ostavlja otpad na mestima gde to nije predviđeno. 

Samo tako će lepo uređeno igralište i teretana biti ponos svih nas.