Iz Opštine Bačka Palanka dobili smo Saopštenje za javnost, koje prenosimo u celini:

Sportski teren u bloku Partizan, najurbanijem i najnaseljenijem delu Bačke Palanke, u kojem živi oko 4000 stanovnika, postao je nakon rekonstrukcije glavna sportska tačka u Bačkoj Palanci. Teren je dobio sasvim novo, moderno ruho, tako da sada mladi imaju pravo mesto i mnogo bolje uslove gde mogu da se bave sportom. Uklonjena je stara i postavljena nova tartan podloga, novi golovi i koševi. Oko terena su izgrađene nove staze i ograda, očišćene su ofarbane klupe, a reparirano je i uređeno i dečije igralište. Radovi su završeni 15. avgusta.

U proteklih gotovo mesec dana nove terene su isprobali mnogi dečaci i devojčice, kao i sportisti rekreativci, i jednodušno su oduševljeni novim uslovima.

– Teren je odličan, svi smo zadovoljni i zahvalni što nam je omogućeno da možemo ponovo da se igramo i okupljamo. Nadam se da ćemo znati da ga čuvamo da nam što duže traje – kaže 13- godišnji fudbaler Dragan Grubor. On je svoje detinjstvo proveo na ovom terenu zajedno sa starijim bratom i mlađom sestrom.

– Novi teren nam pruža odlične uslove za bavljenje sportom i druženje. Podloga je dobra, meka, odlična za igru – kaže 16-godišnja devojčica Ljiljana Velemir.

Inače, prošle i pretprošle godine u razvoj sporta u Bačkoj Palanci uloženo je 131, 4 miliona dinara, a treba dodati i zajednička ulaganja s Vladom Srbije i Pokrajinskom vladom u kapitalne projekte u oblasti sporta.

– Bačka Palanka je sportski grad. Mi smo dali brojne reprezentativce i šampione, posebno u kajakaškom sportu. Istovremeno, mi smatramo da je rekreativni sport izuzetno važan za decu i sve građane, i zato je sportski teren na Partizanu dobio novu podlogu, koševe i golove. Podsećam da smo već investirali u rekonstrukciju sportske sale u Gajdobri, kao i za održavanje košarkaških terena na “Tikvari”. Izgrađena je i nova sportska sala u Despotovu vredna 115,9 miliona. Ulažući u sportske organizacije i razvoj sportske infrastrukture mi obezbeđujemo uslove kako kolektivnog i individualnog, ali i rekreativnog sporta – naglašava predsednik opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica.