Foto: Kajakaški savez Srbije

Tarkett iz Bačke Palanke odbranio je naslov prvaka Srbije u mini kajaku, pošto je u subotu 12. avgusta na jezeru „Tikvara“ osvojio novi trofej ispred kajakaša Tisinog Cveta (Senta) i Dunava (Bezdan). Prošlogodišnji vicešampioni države dečaci i devojčice iz Kanjiže završili su tek na šestom mestu u ekipnom plasmanu. Senćani su se popeli, stepenicu više, a žestoka borba se vodila za poziciju broj tri, da bi Bezdanci u konkurenciji Zabrežja i šabačke Zorke u praktično u poslednjoj trci dana rešili pitanje konačnog plasmana gde su nijanse odlučivale.

Učešće na prvenstvu u Bačkoj Palanci, uzelo je 240 takmičara iz 22 kluba. Identičan raspored kada je u pitanju poredak tri provoplasirana kluba ostvaren je nedavno na održanom otvorenom prvenstvu Vojvodine u mini kajaku čiji je domaćin bio Apatin.

Kompanija koja proizvodi čamce iz Mađarske „Kape-Sport” doo iz Segedina,   s obzirom na višegodišnju uspešnu saradnju sa Savezom i sa klubovima iz Srbije, poklonila je   MK-1 (mini kajak jednosed) najuspešnijem klubu, Tarketu. Čamac je predstavnicima pobedničke ekipe  uručio Đerđ Kabai osnivač i vlasnik kompanije.

Posle održana 4 kola lige gdje su takođe trijumfovali bačkopalančani, prvenstvo Srbije za dečake i devojčice 2014. i 2015. godišta bilo je poslednje takmičenje u ovoj sezoni za pionirski uzrast.

Izvor: kajaksrbija.rs