Уплата 20 евра у децембру почеће сутра, и прво ће бити исплаћена пензионерима и примаоцима социјалне помоћи, док ће свим осталим грађанима новац на рачун лећи 8. и 9, у среду и четвртак.

За 20 евра су могли да се пријаве сви они који се нису пријавили за претходну помоћ, док они који су добили по 30 евра у мају и новембру нису морали да се пријављују. Подсетимо, пријава за 20 евра почела је 15. новембра, а министар Синиша Мали истакао је да је укупно било 99.157 валидних пријава. Осим ове уплате у децембру, пензионери могу да рачунају на помоћ која ће ићи почетком наредне године. Њима ће крајем фебруара 2022, најкасније до почетка марта, бити исплаћено по 20.000 динара (око 170 евра).

Министар Синиша Мали је јуче рекао да је помоћ која је исплаћена нашој привреди и грађанима у потпуности оправдана, што се види и по добрим економским резултатима.

– Помогли смо нашу привреду, сачували радна места, помогли да се умање последице корона вируса. У међувремену направили смо три нове болнице, градимо фабрику вакцина. Никада нисмо имали толике успехе ни у здравству ни у економији – рекао је министар.

Поред повећања пензија, од 1. јануара ће порасти и минимална зарада у Србији, и износиће 35.000 динара.

 

 

Извор: Новости