Спартакова награда, најзначајније покрајинско признање у области спорта  додељује се од 1967. године за постигнуте врхунске резултате, допринос афирмацији и развоју спорта на територији АП Војводине, а до сада ју је, поред овогодишњих лауреата, добило 882 спортиста и спортских радника и организација.

У име Покрајинског секретаријата за спорт и омладину – покровитеља  Спартакове награде, честитке је награђенима упутио  покрајински секретар Владимир Батез.

„ Још једном се показало да наш спорт и наши спортски радници и у овој години постижу изванредне резултате, и ово је прилика када цео систем војвођанског спорта може да им ода признање. Признања се додељују за резултате у врхунском спорту, потом постигнућа представника у спорту инвалида, те доприносе које пружају спортски стручњаци, дакле оним људима који су цео свој животни век обележили радом и резултатима у војвођанском спорту“, истакао је на додели ове престижне награде Владимир Батез.

Он је рекао да ће и у 2020. години Секретаријат за спорт и омладину наставити са подршком свих програма и пројеката везаних за развој војвођанског спорта.

„Наредне године обезбедићемо додатна средства за подршку олимпијским кандидатима са територије АП Војводине. Један од приоритета програма развоја спорта АП Војводине је развој врхунског спорта, који није могућ без улагања у спортску инфраструктуру, школски спорт, у спорт особа са инвалидитетом и стипендирања најталентованијих спортиста“, рекао је Батез.

Он је навео да ће се Секретаријат потрудити и заједно са Министарством омладине и спорта, гранским националним савезима и покрајинским гранским савезима уложити заједнички труд у то да се превазиђу резултати и када је реч о броју учесника, а и у броју освојених олимпијских медаља у односу на претходну Олимпијаду.

Поред  покрајинског секретара за спорт и омладину Владимира Батеза, признања је врхунским спортистима, тренерима, спортским радницима и судијама уручио и председник Спортског савеза Војводине Слободан Бошкан.

Спартакова награда за животно дело, која се додељује заслужним бившим спортистима за укупан допринос у области спорта, уручена је истакнутом бившем стрелцу др Иди Кабок.

Спартакова награда за спортисту 2019. уручена је репрезентативцу у кајаку Страхињи Стефановићу, потом најбољем спортисти са инвалидитетом Дејану Јокићу, стрелцу из Шида. У категорији тренера уручена су два признања, које су добили Владимир Јовичић тренер Џудо и самбо клуба „Славија“ из Новог Сада и Златко Кеслер тренер стонотениске репрезентације Србије за особе са инвалидитетом и новасадског СПИН-а. У категорији спортске судије,  добитница овог признања је карате судија Анђелка Шавија, а ово врхунско признање у категорији спортског радника је добио Симо Салапура из Зрењанина. У категорији спортска организација, ову награду је добио Стонотениски клуб “Нови Сад”. Добитник Спартакове награде у категорији спонзори донатори је ДОО „Промонт група“.