Vest da je radnik Javno komunalnog preduzeća “Komunalprojekt“ Željko Pejčić iz Bačke Palanke dobio otkaz zbog govora na opozicionom skupu u ovom gradu odjeknula je kao bomba u opozicionim medijima.

Medijska kuća N1 prva je objavila vest 3. avgusta sa naslovom “Bio na protestu zbog smrti dečaka u Bačkoj Palanci, pa dobio otkaz“, a potom se Gebelsovim metodom ta informacija prenela i po drugim opozicionim redakcijama.

Ne vodeći računa o novinarskoj etici, a rukovodeći se doktrinom da sto puta ponovljena laž postaje istina, ova informacija se proširila i po društvenim mrežama, tako da je javnost stekla utisak da je Željko Pejčić zaista dobio otkaz samo zato što se pojavio na jednom opozicionom skupu.

U videu koji je portal NS Uživo imao na uvid, jasno se vidi da Željko Pejčić i dalje dolazi na svoje radno mesto i da u ovom slučaju sto puta ponovljena laž neće postati istina.

Željko Pejčić je dobio svojih pet minuta slave u teškoj tragediji koja je pogodila Bačku Palanku i porodicu Mijaljković, a ovim putem apelujemo na sve političke činioce i društvo u celini da ne zloupotrebljavaju ovakve tragedije zarad lične promocije.

Izvor:nsuzivo.rs