У саставу репрезентације Србије на Европском првенству за јуниоре и млађе сениоре који је од 11. до 14. јула одржан у чешким Рачицама  било је и 6 такмичара из KKK Таркет из Бачке Паланке.

Страхиња Стефановић освојио је сребрну медаљу у једноседу на 200 метара у конкуренцији млађих сениора.  Нови шампион Европе је Бадри Kавелашвили из Грузије, а бронзану медаљу освојио је Украјинац Дмитро Даниленко.

 

 

Јуниорска женска посада четверца на 500 метара, у саставу Јована Младеновић, Ања Дамјанов и Дуња Станојев (ККК Таркет) и Милица Поповић (KK Војводина Нови Сад), шампионат у Чешкој завршила је заузимањем 6. места у финалу.

Посада јуниорског двоседа на 1000 метара, Вук Милетић (KK Зорка Шабац) и Никола Перак, (KKK Таркет) шампионат Европе завршила је на 9. месту.

Једина представница ККК Таркет у кануу Бојана Михајловић, такмичење на шампионату у Рачицама завршила је у полуфиналу.

Репрезентација Србије имала је запежен наступ у Рачицама на Европском првенству за јуниоре и млађе сениоре. Поред сребра Страхиње Стефановића, двосед у саставу Марија Достанић – Биљана Релић у конкуренцији млађих сениора на деоници од 500 метара освојио је златну медаљу, а Биљана Релић је у једноседу на 200 метара одбранила прошле године освојену титулу европске првакиње.

Злато је у конкуренцији млађих сениора освојио и Бојан Зделар у једноседу на 1000 м, док је на релацији од 500 м освојио сребрну медаљу.