У суботу, 8. фебруара у спотрској хали у Шиду биће одржана 23. Сремска свињокоља и кобасицијада. Котизација за учешће у такмичењу у прављењу свежих кобасица, по екипи износи 5.000,00 динара. Суве, ферментисане  кобасице можете предати у суботу у периоду од  13:00 до 20:00 и недељу од 9:00 до 12:00 часова.

Програм манифестације:

11:00-Отварање манифестације

11:30-Такмичење у обради меса

12:00-Такмичење у прављењу кобасица

15:00-Такмичење у једењу кобасица

16:00-Такмичење у једењу чили папричица

17:00- Проглашење победника

 Проглашење победника и свечана вечера биће одржана у недељу 9. фебруара  у 19 часова. Током вечери забављаће вас оркестар „Госпон Тамбураши“. Цена улазнице износи 1.500,00 динара.