У суботу, 8. фебруара у спотрској хали у Шиду биће одржана 23. Сремска свињокоља и кобасицијада. Котизација за учешће у такмичењу у прављењу свежих кобасица, по екипи износи 5.000,00 динара. Суве, ферментисане кобасице можете предати у суботу у периоду од 13:00 до 20:00 и недељу од 9:00 до 12:00 часова.
Програм манифестације:
11:00-Отварање манифестације
11:30-Такмичење у обради меса
12:00-Такмичење у прављењу кобасица
15:00-Такмичење у једењу кобасица
16:00-Такмичење у једењу чили папричица
17:00- Проглашење победника
Проглашење победника и свечана вечера биће одржана у недељу 9. фебруара у 19 часова. Током вечери забављаће вас оркестар „Госпон Тамбураши“. Цена улазнице износи 1.500,00 динара.