Sladara Soufflet Srbija iz Bačke Palanke je svečano proslavila 50 godina postojanja i 20 godina uspešnog rada pod okriljem francuske Soufflet grupe, koja je danas deo jedne od vodećih evropskih poljoprivrednih grupacija – In Vivo. Proslava je održana u četvrtak 17. oktobra u restoranu Baron Castel u Novom Sadu.
Ovaj svečani događaj okupio je brojne ugledne goste. Ambasador Francuske u Srbiji, gospodin Pjer Košar, obratio se prisutnima pohvalivši dugogodišnju saradnju između Srbije i Francuske u industriji i naglasivši značaj kompanija poput Soufflet grupe za jačanje ekonomskih veza dve zemlje. Prof. dr Dragan Glamočić, savetnik predsednika Srbije za poljoprivredu i agrarnu reformu, poručio je da je sladara Soufflet Srbija od velikog značaja za domaći poljoprivredni sektor. Gijom Kotur, direktor Soufflet grupe za Evropu, Srednji Istok i Afriku, istakao je predanost kompanije održivom razvoju i daljem unapređenju proizvodnje sladarskih proizvoda vrhunskog kvaliteta, oslanjajući se i na tradiciju i na inovacije u industriji.
Domaćin proslave, Borislav Aralica, izvršni direktor Sladare Soufflet Srbija, zahvalio se prisutnima na podršci tokom godina i izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima, naglasivši da je saradnja s francuskim partnerima bila ključna za dugoročan uspeh kompanije. Proslavi je prisustvovalo i rukovodstvo Opštine Bačka Palanka.
U okviru programa, prikazan je korporativni film koji je prisutnima dočarao put sladare od skromnih početaka do današnje moderne kompanije. Svečanost je bila upotpunjena plesnim performansima inspirisanim francuskom kulturom i muzičkim programom orkestra prof. Aleksandra Dujina.
Foto: Ninamedia